Sunday, 2 June 2013

Bersama Pengasas MyQbic di Hotel Concorde

Masih segar dalam ingatan pengalaman manis di Hotel Concorde...jangan fikir bukan-bukan tau...akak bukan pergi berbulan madu dengan suami...umur akak dah separuh abad :-)

Akak menghadiri satu seminar sebenarnya...saje tambah pengalaman dan pengetahuan. Banyak perkara baru yang akak belajar dari seminar tu. Yang paling menggembirakan akak...akak dapat bersembang dengan pengasas Myqbic saudara Abu Pzize...walaupun perbualan kami hanya sekejap...tapi ia sangat bermakna bagi akak.

Selama ini, akak hanya dengar suara pengasas Myqbic menerusi telefon...akak agak terkejut sebenarnya sebab beliau adalah salah seorang speaker dalam seminar tu. Akak tak sangka akan bertemu dengan beliau secara bersemuka. Ape lagi, akak pun ambil peluang bersembang dengan beliau ketika seminar berhenti rehat.

Akak mula menyapa beliau sambil bertanya "tak pergi rehat ker?" Beliau tersenyum dan membalas ringkas "tak, saya puasa hari ini, puan."

"Boleh akak bertanya, saudara ni pengasas Myqbic ker?" akak bertanya beliau ingin kepastian. "Ya, saya." balas beliau.

Akak pun perkenalkan diri....akan memberitahu beliau yang akak adalah salah seorang ahli Myqbic... Beliau tersenyum mendengar penjelasan akak.

Akak memuji sikap dan perwatakan pengasas Myqbic ni...orangnya sangat sederhana...tidak sombong...halus dan indah bahasanya...beliau tidak bermegah-megah...nampak simple tetapi sangat smart. Kalau sekali pandang, memang orang tak tahu beliau ni seorang jutawan.

Pengajaran yang boleh kita belajar kat sini ialah tak semua orang kaya itu sombong...masih ramai jutawan-jutawan di luar sana yang baik dan ikhlas membantu orang yang memerlukan...bak peribahasa Melayu  "jadilah seperti resminya padi, semakin tunduk semakin berisi."




Saturday, 1 June 2013

Program Myqbic Benar atau Tipu?


Sejak kebelakangan ini, akak terbaca beberapa feedback dan komen tentang program myqbic...ramai yang sangat berpuas hati, minat dan suka program myqbic ini...walaupun program myqbic ini disukai dan diminati oleh jutaan ramai...tetapi masih ada segelintir orang yang memberi feedback, komen negatif, menuduh, menfitnah dan memburukan myqbic.

Sememangnya menjadi lumrah kehidupan, tidak semua manusia akan suka apa yang kita suka... Ada yang suka makan Kentucky Fried Chicken (KFC), ada juga yang tak suka makan ayam KFC... Manusia sememangnya berbeza-beza dalam banyak perkara...ada manusia yang ikhlas dan baik hati...dan ada juga manusia yang tamak dan iri hati.

Akak ada terbaca tentang satu artikel di kickstory.net bertajuk "Adakah Myqbic Menipu?"...menurut pandangan pemilik laman web kickstory.net itu...beliau telah menyertai program myqbic..,beliau meluahkan rasa tidak puas hati kerana myqbic tidak menjawab semua sms, call dan email yang dihantar...adakah ini benar berlaku? atau sekadar andaian  buruk untuk meraih publisiti murahan?

Bagi akak...artikel bertajuk "Adakah Myqbic Menipu?" dan komen-komen negatif berkaitan myqbic adalah tidak benar dan tidak berasas sama sekali!

Myqbic adalah satu program buat duit di internet yang sangat bagus, benar dan telus! Apakah buktinya? Akak sendiri menyertai program myqbic awal januari 2013...akak meraih pendapatan ratusan ribu ringgit setiap bulan menerusi program myqbic...pendapatan akak tetap bertambah dari hari ke hari walaupun akak tidak melakukan apa-apa...menjana pendapatan di myqbic sangat mudah, selamat, halal dan berkesan!

Semua kawan akak dan jutaan orang kat luar sana juga meraih pendapatan yang lumayan menerusi program myqbic...akak dan semua kawan akak sangat berpuas hati dengan program myqbic kerana ia banyak membantu kami.

Apa yang ditawar dan dijanjikan oleh myqbic adalah benar! Myqbic tidak pernah menipu!

Akak berasa kecewa kerana mereka buruk-burukkan myqbic...mungkin mereka sengaja menakutkan orang lain supaya tidak menyertai program myqbic...mungkin mereka tamak dan ingin membolot kekayaan untuk kepentingan sendiri...mereka lebih suka melihat orang miskin bertambah miskin...mereka lebih suka melihat orang susah bertambah susah...asalkan mereka dapat hidup serba mewah...mungkin mereka cemburu melihat orang lain lebih kaya.

Bagi akak, menuduh orang lain tanpa usul periksa...memburuk-burukkan orang lain...satu perbuatan keji yang perlu dijauhi. Bagi akak, akak sangat suka dan percaya dengan program myqbic ni...myqbic banyak membantu akak...akak percaya myqbic juga banyak membantu berjuta-juta orang kat luar sana. 

Sepanjang akak menjadi ahli myqbic...myqbic sentiasa memberi respond dan maklum balas yang sangat baik kepada akak dan kawan-kawan akak yang lain...tidak dinafikan cuma adakalanya myqbic lewat menghantar penyata terkini, tidak menjawab call, sms dan email dari akak...bagi akak, myqbic ni memang sentiasa sibuk sebab ia perlu melayan dan menjawab ribuan call, sms dan email dalam sehari...dan bagi akak itu perkara biasa...kita tak patut menjadi manusia pentingkan diri sendiri...kita perlu bersabar dan berfikiran positif...kekayaan perlu dikongsi bersama!

Berdasarkan pengalaman akak sendiri menjadi ahli myqbic...akak memuji sikap pengasas myqbic ni...perwatakannya sederhana, tidak meninggi diri, dan beliau sentiasa tabah dan bersabar walaupun ada di kalangan mereka yang menuduh beliau yang bukan-bukan. 

Akak berani memberi pujian sebegini sebab akak bertemu dengan pengasas myqbic sendiri semasa seminar jutawan cyber di Hotel Concorde beberapa bulan yang lepas.

Bagi akak...program myqbic adalah program buat duit di internet yang terbaik...tiada sebarang penipuan...tiada sebarang risiko...terima kasih myqbic!

Monday, 11 March 2013

Rahsia Jana RM1,000,000 di Myqbic

Untuk post kali ini, akak ingin berkongsi rahsia bagaimana akak buat duit melebihi RM1,000,000 melalui program myqbic dalam masa 14 hari!

Secara peribadi, program myqbic adalah program buat duit terbaik. Program myqbic hampir serupa dengan program buat duit di google adsense. Yang paling penting, program myqbic ni merupakan program yang betul dan duit yang kita dapat adalah Halal!

Myqbic bukan program pelaburan saham internet, skim cepat kaya dan seumpamanya.

Akak mula menjadi ahli myqbic pada awal Januari 2013. Akak bersyukur dan gembira kerana akak mampu menjana pendapatan sampingan yang sangat lumayan melalui program myqbic.

Bagi akak, buat duit di myqbic sangat mudah kerana:
  1. Kita akan dapat duit percuma RM4460 selepas kita mendaftar sebagai ahli myqbic.
  2. Kita boleh kumpul duit seberapa banyak yang kita suka pada setiap hari.
  3. Kita boleh keluarkan duit dari akaun myqbic pada bila-bila masa.
  4. Kita boleh jadi jutawan.
  5. Kita tak perlu jual barang.
  6. Kita tak perlu cari orang.
Macam mana akak buat duit lebih RM1,000,000 di myqbic dalam masa 14 hari?
  1. Mula-mula kita kena daftar sebagai ahli myqbic. Setelah kita menjadi ahli myqbic yang sah. Kita akan terima RM4460 secara percuma dari myqbic.
  2. Lepas tu, kita boleh mula hantar kempen myqbic ke email kawan kita. Akak hantar email pada seorang saje pada setiap pagi. Tak payah hantar banyak email. Cukup hantar email pada seorang aje. 
  3. Lepas tu, kita minta kawan kita hantar sms pada myqbic sebanyak 7 hingga 10 kali pada hari yang sama. 
  4. Ulang langkah 2 dan 3 setiap hari. 
Sesiapa yang ingin menjana pendapatan lumayan atau berminat menambah pendapatan yang sedia ada. Akak amat mengesyorkan daftarlah sebagai ahli myqbic. Maklumat tentang myqbic. kita boleh layari myqbic.blogspot.com

 Selamat mencuba!